Cendekia Islamic Junior High School Outbond

• Diterbitkan pada :2015-08-02 17:00:00 - Kategori : BERITA

Cendekia  Islamic Junior High School Outbond

One of the programs of MPLS was an outbond . This event was the final program of  the MPLS carried out by Cendekia Islamic Junior High School.

This outbond program was handled by the Commandoz team which has experience in the field of outbond. In such an outbond program,  there were some games and competition. The students to be devided into some groups . one of the games of this outbond was that each group had special sound symbol. So when their group names were called, they had to mentions the sound of what the commandoz team requested.

Each group was also requested to make a sophisticated aircraft made from the paper. All students seemed to be very excited,they first didn’t feel at home but finally they did it !!

Salah satu program dari MPLS adalah outbond. Acara ini adalah program akhir dari MPLS dilakukan oleh SMP Islam Cendekia.

Program outbond ini ditangani oleh tim Commandoz yang memiliki pengalaman di bidang outbond. Dalam program outbond tersebut, ada beberapa permainan dan kompetisi. Para siswa yang akan dibagi menjadi beberapa kelompok. salah satu permainan outbond ini adalah bahwa masing-masing kelompok memiliki simbol suara khusus. Jadi, ketika nama kelompok mereka dipanggil, mereka harus menyebutkan suara apa tim commandoz diminta.

Setiap kelompok juga diminta untuk membuat sebuah pesawat canggih yang terbuat dari kertas. Semua siswa t1ak sangat bersemangat, mereka pertama tidak merasa di rumah, tetapi akhirnya mereka melakukannya !!